MogelijkhedenWAT IS PPIXX?

PPIXX, een formule voor interactieve fotografie. Via grote panoramafoto’s wandel je door het beeld en verken je de omgeving. Op de foto vind je stippen (hotspots) waarop je kunt klikken. Dan opent zich een venster met extra informatie. Extra vensters kunnen tekst, beeld, links, dialogen, filmpjes, animaties, vragen etc. bevatten. Een goede mix hiervan biedt een optimaal resultaat.

VENSTERS MET EXTRA INFORMATIE

Er zijn twee soorten informatievensters:

1. Basisvensters 

Deze worden gevuld met al bestaande kant-en-klare informatie of met content die door de klant zelf samengesteld is voor dit doel.

2. Nieuwe vensters

Deze worden door PPIXX samengesteld op basis van bronnen van de klant. Dit kan eenvoudige informatie zijn, afkomstig uit bestaand materiaal, maar kan ook volledig nieuwe content bevatten.

VENSTERVOORBEELDEN

Tekst

In dit venster lees je meer over wat je op de panoramafoto ziet.

Tekst + beeld

In dit venster staat een extra foto, aangevuld met uitleg.

Tekst + beeld + link

In dit venster wordt verwezen naar informatie elders op het internet. Bijvoorbeeld een bepaalde plek op de bedrijfswebsite. Ook kan met een link verwezen naar een inlogscherm voor een e-learningcursus of digitale vakbibliotheek.

Interactieve dialoog

In dit venster kan de gebruiker via een dialoog in gesprek. Door te klikken op een vraag ontvouwt zich een dialoog. Bijvoorbeeld geschikt om FAQ’s te verwerken.

Film of animatie

In dit venster kan een extra instructiefilmpje worden bekeken.

Geluidsfragment

Door keuzes aan te klikken klinkt het bijbehorende geluidsfragment.

Vraag

In dit venster kan een toetsvraag worden beantwoord.

Panoramafoto’s verbinden

Met een hotspot kun je ook eenvoudig verschillende panoramafoto’s, bijvoorbeeld verschillende ruimtes, aan elkaar verbinden.

DIGITALE VAKBILIOTHEEK

Een venster kan ook rechtstreeks verwijzen naar de juiste plek in een digitale vakbibliotheek, waarin een bedrijf alle relevante bedrijfsinformatie heeft opgeslagen. De medewerkers van PPIXX kunnen ook deze digitale bibliotheek ontwikkelen, vullen en onderhouden.

E-LEARNING

Een venster kan ook verwijzen naar een omvangrijker e-learningcursus waarin bijvoorbeeld na- of bijscholing wordt aangeboden volgens een bepaalde didactiek. De medewerkers van PPIXX kunnen ook deze e-learningmodules ontwikkelen, vullen en onderhouden.

WAAR KAN IK PPIXX VOOR GEBRUIKEN?

PPIXX is het format en de techniek. De invulling met beeld en informatie bepaalt de functie. Zet PPIXX in voor:
  • informatie (rondleiding, excursie, handleiding, quiz)
  • educatie (inwerktraject, bij – en nascholing, instructie, toetsing)
  • documentatie (achtergrondinformatie, vakbibliotheek)
  • communicatie (bedrijfspresentatie, productfolder)

MAAK EEN AFSPRAAK

Brainstorm samen met de medewerkers van PPIXX over de optimale invulling voor uw communicatiedoelstellingen. Neem contact op met PPIXX.